Cype Architecture

Program de modelare arhitecturală 3D, conceput special pentru colaborarea multidisciplinară. „CYPE Architecture” a fost dezvoltat cu scopul de a depăși puterile de modelare ale IFC Builder, cu o îmbunătățire considerabilă a acestuia printr-un nou mediu de lucru 3D fără restricții geometrice și capacități mai mari de modelare care realizează faza de proiectare conceptuală a proiectului.
„CYPE Architecture”, la fel ca predecesorul său IFC Builder, este o aplicație gratuită.
La dezvoltarea programului CYPE Architecture, au fost luate în considerare două faze fundamentale la dezvoltarea digitală a unui proiect: procesul de proiectare arhitecturală și procesul de modelare 3D / BIM. Scopul a fost de a adopta instrumente atât din modelarea tradițională (suprafețe, margini, intersecții, extrudări, curbe etc.), cât și din noua modelare BIM (pereți, plăci, acoperișuri, stalpi, etc.), care combinate permit utilizatorului să se miște ușor de la faza de concept la arhitectura.
CYPE Architecture include elemente arhitecturale noi, cum ar fi: pereți cortină, lamele, țiglă de acoperiș, grinzi, rampe curbate și piscine și oferă mai multe detalii în elemente precum uși, ferestre, luminatoare și balustrade.