Top 5 beneficii ale utilizarii CYPECAD

0
2469

Va prezentam in continuare top 5 beneficii ale programului de calcul structural si detaliere  CYPECAD

1.  Analiza fara limita de elemente si noduri

Unul dintre cele mai mari beneficii ale programului este faptul că ofera noduri și bare nelimitate, permitandu-va sa va bucurati si sa utilizati o putere de calcul mai mare. Permite utilizarea mai multor nuclee eficientizand astfel timpul si capacitatea de analiza.

2.  Dimensionarea personalizata a structurii, posibilitatea de armare automata si de editare avansata a tuturor elementelor calculate

Exista o serie de optiuni prin care va puteti configura modul de armare, incepand de la considerente seismice, pana la tabele de armatura unde va puteti alege anumite diametre pentru toate elementele principale de rezistenta: stalpi, grinzi, placi, scari, fundatii. CYPECAD permite blocarea armarii unor elemente precum si copierea armaturii dintr-un element in altul.

3.  Proiectare in conformitate cu normativele romanesti implementate in program

In ultimii ani s-au facut o serie de implementari importante pentru Romania, printre care:

  • Introducerea codului de proiectare seismica:P 100-1/2013
  • Introducerea anexei nationale din vant: CR 1-1-4/2012
  • Introducerea diametrelor: 14, 18, 22, 28 pentru eficientizarea consumului de otel si conform normativelor romanesti
  • Introducerea tipurilor de otel BST folosite la noi in tara, care lucreaza impreuna cu normativul seismic romanesc

4.  Planse de executie detaliate 

Puteti exporta in format dwg/dxf la scara dorita planurile, plansele de armare pentru stalpi, grinzi, placi, scari, fundatii impreuna cu extrasele introduse automat pe planse. Plansele se pot printa si din CYPECAD. Aveti acces la o biblioteca cu detalii pe care le puteti utiliza mai departe in proiectele dumneavoastra. Plansele se pot pregati in conformitate cu rezultatele pe care doriti sa le obtineti in urma analizei si dimensionarii tuturor elementelor si reflecta in detaliu alegerile si optimizarile pe care doriti sa le faceti proiectului.

5.  Rapoarte si Extrase detaliate

Puteti sa obtineti rapoarte si extrase detaliate. Spre exemplu puteti obtine cantitatile de materiale pe fiecare etaj, inclusiv cofrajul sau cantitatea de otel per diametru. Rapoartele includ rezultatele seismice, verificarile elementelor principale de rezistenta detaliate conform normativului. Toate aceste rezultate se pot exporta in format pdf sau doc si se pot edita mai departe. Se pot de asemenea copia si include in breviarele de calcul finale.

Mai multe informatii gasiti pe www.cype.ro si pe www.cype.com